Aanwezig Zijn

gratis webinar voor mantelzorgers en naasten

Wanneer je geliefde partner, vriend, vader, moeder, broer of zus niet meer beter wordt, komt er mogelijk heel veel op je af. Je hebt misschien al weken, maanden of zelfs jaren voor hem of haar gezorgd, klaar gestaan en in de bres gesprongen op de meest onorthodoxe tijdstippen. Mee naar alle behandelingen in het ziekenhuis. De rolstoel geduwd als je geliefde te weinig energie had om het tuinpad op te lopen. Boodschappen gehaald, pannetjes soep met brood gemaakt, theetjes gezet, wasjes gedraaid en geassisteerd misschien wel bij het wassen en aankleden, iedere dag weer. Het heeft een enorme rad op je gedraaid maar je zou het zo weer doen. Uit liefde sta je klaar en dat doe je tot het bittere eind.

Tot nu toe ging het allemaal wel, ook al merk je regelmatig je gespannenheid en overheersend wordende moeheid. Als je eerlijk bent, vind je het nu moeilijker worden omdat het stervensproces je niet zo bekend is. Wat staat er te wachten aan verdere aftakeling? Je merkt misschien dat je dierbare zich meer en meer terugtrekt. De verhalen van je dagelijkse bezigheden die je vertelt lijken niet meer goed aan te komen, en heel langzaam lijkt er iets meer afstand te komen. Je voelt dat het einde nadert, maar je vindt het lastig om ermee om te gaan. Met de machteloosheid en soms het lijdzaam toezien hoe deze levensfase zich voltrekt. Wanneer er steeds minder te doen is, hoe kun je je dan tot je dierbare verhouden? Hoe te communiceren wanneer je geliefde minder goed of helemaal niet meer kan praten?

In dit maandelijkse webinar gaan we het hebben over de behoeften van stervenden. Je leert jezelf beter af te stemmen op de ander zodat er nog steeds wezenlijk contact is. Bewustwording van je doen en laten en hoe zelfzorg daarin een plaatsje nodig heeft. Hoe je je doe-modus kunt uitbreiden met de zijn-modus en je daar volledig senang bij voelen. We kijken naar afstand en nabijheid en wat jíj́ in dit proces nodig hebt. Kortom: een waardevol webinar waardoor je hernieuwde energie voelt om het laatste stukje naast je dierbare op te lopen tot aan het afscheid.

Schrijf je in voor deze webinar en pas direct het waardevolle resultaat toe.

zorgnomade

Ginny Warner
Verzorgende IG3 & Ondersteuner Palliatieve Fase

volg me
adres

1e Stampioendwarsstraat 2A
3071 TN Rotterdam

iphone

+31 6 11 38 73 43

e-mail

ginny@zorgnomade.nl