ervaringen

Wat anderen van mijn werk vinden is misschien wel waardevoller dan wat ik ooit over mijzelf kan zeggen. Ik deel hier hun woorden met je. Van cliënten, maar vaker van hun naasten, nadat de zorg afgerond was. Ook collega’s vertellen hun samenwerkingservaring met mij. Ik moet er soms van blozen, dan voel ik dankbaarheid dat ze mijn inzet zo ervaren en dit met me willen delen. 

Ruben Pols | 2019echtgenoot van cliënte 

Bijna 2 jaar geleden is mijn lieve vrouw Dyanne overleden op slechts 43-jarige leeftijd. We wilden samen dat Dyanne de laatste 2 weken van haar leven thuis zou zijn. Dit kon alleen met 24 uur per dag zorg. Ginny was een van de drie verzorgenden die hier in shifts van 48 uur kwam. De zorg was echt heel goed, ver boven verwachting. Dyanne kreeg alle zorg die ze nodig had dag en nacht. 

Zelf heb ik een vorm van autisme en Ginny ondersteunde mij er erg goed in. In stapjes legde Ginny me veel uit over de situatie en ik kon altijd bij haar terecht. Ook was er een fijne samenwerking tussen de familie en de verzorgenden. Ginny was erbij op het moment dat Dyanne overleed. Dat was erg heftig, maar Ginny steunde me zo fijn. Met de laatste zorg nam Ginny extra de tijd om alles stapje voor stapje te doen. 

Bij Ginny ben je geen nummer, maar een echt liefdevol mens. 4 dagen na het overlijden heeft Ginny mij gebeld omdat ik nog met zoveel vragen zat en hier nam Ginny veel tijd voor. Stapje voor stapje zijn we door het hele proces gelopen. Het was allemaal zo snel gegaan dat ik niet alles meer kon plaatsen. Dit gesprek was voor mij zo belangrijk en prettig anders had ik nog langer met vragen gelopen. Ook na de tijd hadden we nog contact gehad over hoe het ging. Kortom, Ginny beveel ik echt bij iedereen aan.

Joost van Dongen | 2015zoon van cliënte

Loosha zorg [zo heette mijn bedrijf van 2012 tot 2020, red.] heeft er voor gezorgd dat de laatste weken van mijn moeder dragelijk waren in haar eigen huis. In die tijd viel het mij op dat niets te veel is voor Giny, dag en nacht was ze er voor mijn moeder, wij zijn Loosha zeer dankbaar en zullen Giny nooit vergeten, alle respect voor Loosha.

Marjolijn Reepelt | 2008
kennis van buddy-cliënte 

Ginny heb ik van dichtbij mee mogen maken bij de ziekte en het overlijden van een goede kennis. Ze is zeer betrokken en trouw in haar afspraken, heeft betreffende mevrouw regelmatig bezocht en was een grote steun voor haar. Mevrouw wilde graag de rouwkaart vóór haar sterven laten ontwerpen door Ginny. Na het overlijden heeft ze de prachtige, persoonlijke rouwkaart laten drukken. Bij de uitvaart en het afhandelen van een groot aantal zaken heeft ze zich enorm dienstbaar gemaakt. Ginny is een liefdevol en betrouwbaar persoon.

Maartje | 2020
dochter van een bewoner in Haven du Pont

Ginny is een rots in de branding in situaties waarin je het niet meer alleen kunt. Ze kijkt naar je, luistert met haar hart én haar hoofd, en onderneemt actie. Ze werkt geheel vanuit het belang en de behoefte van degene die zorg nodig heeft, wat een veilig gevoel oproept en wat rust creëert voor de mensen om de zieke heen.


Elly
Beks | 2010
coördinator buddyzorg bij Humanitas Rotterdam 

Ginny Warner is sinds 2000 tot 2010 buddy bij Buddyzorg Humanitas Rotterdam geweest. In 2000 was de ondersteuning van buddy’s nog alleen bestemd voor mensen met hiv en aids. Alvorens te gaan starten als vrijwillig ondersteuner kregen buddy’s een intensieve training over allerlei aspecten die met hiv te maken hadden zoals informatie over het ziektebeeld, het stigma rondom hiv, de rouw en verlieservaringen van mensen met hiv en aids, de medicatie en hulpverlening en de behoefte aan ondersteuning die hiv-positieve mensen hebben. Ginny’s betrokkenheid bij de problematiek rond hiv en aids was enorm groot. 

Hierna is Ginny als buddy gestart en heeft zij meerdere mensen intensief kunnen ondersteunen. Haar kracht ligt vooral in haar communicatieve vaardigheden en haar openheid. Zij kan erg goed contact maken en onderhouden en kan zich goed inleven en meeleven met anderen. Zij staat open voor andere levensstijlen en mensen voelen zich door haar snel begrepen en geaccepteerd. 

Sinds 2004 zet Buddyzorg zich in voor mensen met diverse chronische en levensbedreigende ziekten. Sinds die tijd is Ginny zich meer gaan verdiepen in het ondersteunen van mensen in de laatste levensfase. Zij heeft hierover verschillende cursussen en workshops gevolgd zoals vrijwillig zorgen, inspirerende zorg in de laatste fase, depressiviteit, leven met een bedreigende ziekte, de laatste 48 uur, rouw en leven na het verlies, rouw en rouwrituelen in verschillende culturen, ongeneeslijk ziek zijn en heel praktisch; rolstoel duwen. 

Ginny heeft aan meerdere personen ondersteuning geboden in de laatste levensfase en daarin bleek dat zij niet alleen een steun was voor de zieke zelf maar ook voor de mensen in de omgeving. Zij heeft een grote inzet en betrokkenheid en haar openheid is vaak voor mensen een enorme troost. In totaal is Ginny voor 7 mensen als buddy van betekenis geweest. Ginny is erg betrokken bij haar medebuddy’s en laat zich kennen als een warm persoon die meeleeft en meedenkt. Zij is erg trouw in haar contacten, breed maatschappelijk bewogen en levert een actieve en zinvolle bijdrage aan Buddyzorg.

Margot Siebenlist | 2009
uitvaartbegeleider

Ginny vroeg mij een uitvaart van een goede bekende van haar te begeleiden. In deze samenwerking heb ik haar grote persoonlijke betrokkenheid en inzet naast een grote daadkracht als heel positief ervaren. Een vrouw met een groot hart die zich voor 100% voor anderen wil inzetten. In samenspraak met de overledene had zij een prachtige kaart ontworpen.

 Roos de Jonge | 2015
kleindochter van cliënte

Ginny heeft mijn oma verzorgd in de laatste fase van haar leven en heeft dit op zeer kundige en empathische wijze gedaan. We waren als familie blij met de zorg waar zowel mijn oma als wij steun aan hebben gehad.

Metha Smeding | 2019
goede vriendin en toeverlaat van cliënte

Ik heb Ginny leren kennen in een nare tijd voor ons. Ik had in het ziekenhuis de beslissing genomen om Irma naar huis te laten komen en niet naar een hospice. Irma kwam thuis en door alle goede zorgen van Ginny en andere collega’s kwam Irma weer helemaal bij. In het ziekenhuis nam ze geen eten en drinken meer. Wilde ook niet meer praten. Maar door al die goede zorgen en liefde kwam ze weer helemaal bij. Ze heeft toch een liefdevol en verzorgde tijd gehad daar zijn we als familie erg dankbaar voor geweest. Dank jullie wel.

Peter de Man | 2017
zoon van cliënt

Ginny verleende terminale thuiszorg aan mijn vader. Daarbij was ze praktisch en vindingrijk het lukte haar daardoor om problemen op te lossen en de kwaliteit van leven voor mijn vader te verhogen. Ze is ook vrolijk en zorgzaam. Bij dat alles heeft ze een vermakelijk eigenwijze blik op het leven er is dus altijd stof voor gesprek.

Harm Warner | 2022
vader

Ik heb altijd gezegd: ik wil geen angst voor de dood hebben. En ik wist dat als we die laatste fase met elkaar gaan regelen, dan raak ik ook mijn angst kwijt. Ik merkte dat Ginny en Mirjam (mijn twee dochters) mij goed aanvoelden in wat ik wilde. We bekeken samen de mogelijke situaties zoals euthanasie en palliatieve sedatie, iets wat ik daarna met mijn huisarts heb besproken. Ik keek samen met Ginny een webinar van de NVVE en we we bezochten in coronatijd een digitaal Doodscafé.

De mogelijkheden die Ginny aanreikte kwamen overeen met mijn wens om terug naar de natuur te gaan. Samen werkten we het idee van een zogenaamde ‘levende’ doodskist uit, gemaakt van mycelium. En zo werd ik gewezen op de mogelijkheid van begraven op een natuurbegraafplaats, terwijl ik heel mijn leven had gezegd dat ik gecremeerd wilde worden. Mijn vrouw en ik en onze dochters hebben een mooie plek daar uitgezocht. Ginny kwam met opties waar ik het bestaan niet zo van af wist.

En toen ik ontdekte dat er na aankoop van ons graf geen officieel document kwam, zette Ginny alles op alles om dit toch voor elkaar te krijgen. Ik vond het een fijn idee dat we er samen gewoon op een ontspannen manier over konden praten. Ik voel me nu zeker minder angstig. Ik ben nog helemaal niet van plan om te gaan, maar het geeft me rust te weten dat ik voorbereid ben.

Germaine Benjamin | 2020
collega zzp’er

Het is een fijne collega, precies, zorgvuldig, investeert in de samenwerking en gaat met de cliënt op reis. Professioneel, met open hart. Werk al enkele jaren met Ginny voor verschillende opdrachtgevers.

Zorgnomade

Ginny Warner
Verzorgende IG3 & Stervensbegeleider

iPhone

+31 6 11 38 73 43 

E-mail

ginny@zorgnomade.nl

Volg me

Life is too short to pretend it’s not…

~ Ginny Warner