Dinsdag 26 maart 11:00 uur

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Hoe kom je tot aanvaarding van het aanbreken van de laatste levensfase?

Ontdek de 5 essentiële elementen om deze fase met rust en vertrouwen tegemoet te treden

= Live interactieve bijeenkomst =

Je leeft met naderend afscheid
“Uitbehandeld” …en dan? De wereld staat op zijn kop wanneer je het slechtnieuwsgesprek hebt gehad. Je arts vertelde dat er geen curatieve behandelingen meer zijn waardoor je nog beter zou kunnen worden. Dat de tijd misschien nog wat gerekt kan worden maar dat je aan deze ziekte zal komen te overlijden. Vroeg of laat.

Deze realiteit aanvaarden
Deze levensverandering hakt er op alle fronten in. Wanneer je toekomstdromen zo abrupt aan diggelen vallen en je enigszins bent bekomen van deze shock, voel je dat je wel wat ondersteuning kunt gebruiken. Want… wat nu? Hoe kun je deze realiteit aanvaarden? En wat is aanvaarding eigenlijk? Is aanvaarding je ‘lot’ met lede ogen accepteren? Betekent aanvaarding dat je je niet meer verzet? Of kan aanvaarding een staat van geest zijn waarin je berust in wat je realiteit je dan ook brengt en dus ook de erkenning wanneer je niet kunt aanvaarden?

Vijf essentiële elementen die helpend zijn bij aanvaarding
Deze online sessie is speciaal voor mensen in de palliatieve fase die houvast zoeken, waar die er niet meer is. Wanneer je alles door je vingers voelt glippen en het niet kunt tegenhouden. Aan het eind van de sessie heb je wat meer overzicht, inspiratie en handvatten om deze fase met meer rust en vertrouwen tegemoet te treden.

aanmelden

wat anderen zeggen…

Elly
coördinator buddyzorg

“Ginny heeft meerdere mensen intensief kunnen ondersteunen. Haar kracht ligt vooral in haar communicatieve vaardigheden en haar openheid. Zij kan erg goed contact maken en onderhouden en kan zich goed inleven en meeleven met anderen. Zij staat open voor andere levensstijlen en mensen voelen zich door haar snel begrepen en geaccepteerd.”

Maartje
dochter en mantelzorger van een cliënte

“Ginny is een rots in de branding in situaties waarin je het niet meer alleen kunt. Ze kijkt naar je, luistert met haar hart én haar hoofd, en onderneemt actie. Ze werkt geheel vanuit het belang en de behoefte van degene die zorg nodig heeft, wat een veilig gevoel oproept en wat rust creëert voor de mensen om de zieke heen.”

Peter
zoon van een cliënt

“Ginny is praktisch en vindingrijk waardoor het haar lukte om problemen op te lossen en de kwaliteit van leven voor mijn vader te verhogen.”

 

Ginny

Zorgprofessional voor de bewuste vrouw in de palliatieve fase

Ik weet dat wij als mens een enorm potentieel hebben om te leren zijn met wat zich aandient. Dat lijden in al zijn grove en subtiele verschijningsvormen een gegeven is, maar hoe we ermee omgaan een keuze. Dat we als mens liefdevol kunnen zijn en kwetsbaar mogen zijn, en dat ons sterk houden en flink zijn soms meer kwaad dan goed doet. In tijden van ziekte leren we onszelf kennen en biedt het de gelegenheid te onderzoeken wat het wil zeggen. 

Ik voel een diepe missie om een klein steentje bij te dragen aan het verminderen van taboe op ziekte, sterven, dood en rouw en heb een grote wens om manieren te vinden om op een gezonde wijze met deze volkomen natuurlijke aspecten van het leven in deze bestaanswereld om te gaan. Pema Chodron zegt het heel mooi: “Impermanence is a principle of harmony. When we don’t struggle against it, we are in harmony with reality” oftewel: “Vergankelijkheid is een principe van harmonie. Als we er niet tegen strijden, zijn we in harmonie met de realiteit”

Ik zet mij in om je in dat proces van verlies van gezondheid en leven zo goed mogelijk te ondersteunen en vooral je eigen kracht hierin te laten vinden. Als Verzorgende IG3 en Stervensbegeleider ondersteun ik inmiddels jarenlang tientallen mensen in hun laatste levensfase, in afstemming met henzelf en hun naasten. 

Ik geniet van reizen, koken, wandelen in de natuur en mediteren. Ben gek op caramelzeezoutijs en in Thijs vind ik grootse liefde en verwantschap. Ik ben open, oprecht, warmhartig en positief van nature. Ik hou van het leven als een magnifiek wonder, in al zijn facetten, ups and downs, inclusief het mysterie van de dood.

Foto: Suus Venings
Zorgnomade

Ginny Warner
Verzorgende IG3 & Stervensbegeleider

iPhone

+31 6 11 38 73 43 

E-mail

ginny@zorgnomade.nl

Volg me

Life is too short to pretend it's not...

~ Ginny Warner