Samen Stil Zijn

gratis online berustings-sessie in een groep

Samen stil zijn met een groep vrouwen in een soortgelijke situatie als jij, online. Vreemd? Nee hoor, ook digitaal kan er een mooie ruimte ontstaan waarbij je samen en toch ook op jezelf rust ervaart. Rust in je hoofd scheppen geeft vrijheid en keuze in hoe je met je emoties wilt omgaan. Fijn!

Een moment van berusting met de werkelijkheid creëren is een manier om jezelf te beschermen tegen negatieve emoties die allesoverheersend kunnen zijn. Zeker als we ziek zijn of door moeilijke omstandigheden gaan. Het doel van deze sessies is te leren zijn met wat zich aandient, met wat er is. 

Samen de stilte in een groep opzoeken is vaak krachtig wanneer we dit met goede intenties doen. Het kalmeren van de geest kan een positief effect hebben op je dagelijks leven en kan de kwaliteit van leven verhogen, vooral in de palliatieve fase.

Elke week komen we online samen om een moment voor onszelf te beleven in verbinding met anderen. Momenten van rust en stilte, van zijn met wat zich aandient. Iets wat training behoeft wanneer je er nog niet bekend mee bent, en training blijft vergen, ook als je de basis al kent. Vriendelijkheid voor jezelf en veel geduld is daarbij belangrijk.

Op mijn eigen pad van verstilling, van leren zijn met de realiteit, word ik geïnspireerd door mijn boeddhistische meditatieleraar Lama Jigmé Namgyal. Keer op keer word ik door hem uitgenodigd om alle problemen en ideeën even te laten voor wat ze zijn… “Ze staan straks nog gewoon op je te wachten”, zegt hij soms gekscherend.😉

*ANBI Stichting Phuntsok Namgyal Ling heeft als doel geld in te zamelen om een stuk land in Europa te kopen, midden in de natuur. Idealiter in de buurt van zee en bergen en met vruchtbare grond om zelfvoorzienend te leven, en ver genoeg van de bewoonde wereld om ongestoord te kunnen beoefenen. Deze plek biedt ruimte aan serieuze beoefenaars van het Tibetaans boeddhisme en andere religies of stromingen. Het pad om innerlijke vrede te cultiveren is fundamenteel voor ieder mens – er is geen onderscheid naar religie, cultuur of sociale achtergrond. Deze plaats is open voor iedereen. Je leest meer over het initiatief van Lama Jigmé op de website.

Alle online berusting-sessies voor vrouwen in de palliatieve levensfase zijn gratis en via een web-omgeving bij te wonen. Ervaar je de waarde ervan en wil je toch graag iets geven? Dan is een donatie aan Phuntsok Namgyal Ling*, een initiatief van mijn leraar, van harte welkom.

Deze stichting heeft als doel een retraitecentrum te realiseren waar meditatie, mind training en studie centraal staan. In een later stadium zou het bouwen van een hospice een volgende toevoeging kunnen zijn voor dit bijzondere gebied. Een hospice waar mensen de kans krijgen om zich voor te bereiden op het stervensproces, met compassievolle zorg en authentieke spirituele ondersteuning.

Reserveer meteen een afspraak voor een groepssessie in mijn agenda hieronder. Liever niet in een groep? Plan dan een gratis 1-op-1 sessie Moment Met Mij in.

agenda

Laden...

Good to know…

De sessies die ik faciliteer, vinden hun oorsprong in het Tibetaans boeddhisme, maar ik ben GEEN meditatie (noch boeddhistisch) leraar. Leraar zijn vereist vele, vele jaren van studie en beoefening onder begeleiding van een gerealiseerd meester. Zodoende ben ik niet bevoegd om vragen over meditatie te beantwoorden. Ik faciliteer een wekelijks online moment van gedeelde stilte, berusting en hopelijk innerlijke rust, in een tijd van mogelijke onrust en onzekerheid.

 

Wil je meer weten over meditatie of heb je vragen over het beoefenen van meditatie? Dan verwijs ik je graag door naar een authentieke meditatieleraar, bij wie ik sinds 2009 zelf lessen volg. Lama Jigmé Namgyal bestudeerde de menselijke geest – naast vele andere onderwerpen – meer dan 9 jaar op universitair niveau, van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat. Lama Jigmé geeft heel praktisch en down to earth les in het ontwikkelen van positieve menselijke kwaliteiten. En hij weet mensen voorbij de woorden te raken en te inspireren.

 

~ Ginny Warner

Zorgnomade

Ginny Warner
Verzorgende IG3 & Stervensbegeleider

iPhone

+31 6 11 38 73 43 

E-mail

hallo@zorgnomade.nl

Volg me

Life is too short to pretend it's not...

~ Ginny Warner